Pilates

Studio Pilates tilbyr og spesialiserer innen Pilates, en skånsom og effektiv treningsform.

Joseph H. Pilates utviklet tidlig på 1900-tallet, den gang under navnet "Contrology", en treningsform som baserte seg på en grunnidé om at utøvere bruker tankekraft til å kontrollere musklene under fysisk aktivitet.

 

HVA ER PILATES?

Pilatesmetoden er en form for kvalitativ styrketrening med stabilitet og kroppskontroll som mål. Her handler det ikke om å "pumpe opp" musklene for at de skal bli så store som mulig, men heller forlenge muskulaturen samtidig som den styrkes.

Pilates har hovedfokus på et sterkt senter eller mageområde. Den bygger den indre støttemuskulaturen grundig opp fra bunnen av. Dette gjør at vi kan bære kroppen vår på en mer korrekt og hensiktsmessig måte.

Treningen utføres med rolige, kontrollerte og effektive øvelser. I de fleste tilfellene er også bevegelsene skånsomme. Øvelsene skjer i takt med pusten, der pusten er med på å sette frekvensen på det vi gjør.

 

10 GRUNNER TIL Å TRENE PILATES

 

Flott holdning

Lang og slank muskulatur

Skadeforebyggende

Flat mage

Forbedrede fysiske prestasjoner

Bedre balanse og fleksibilitet

Økt konsentrasjonsevne

Økt kroppsbevissthet

Økt selvtillit

 

Pilatesmetoden har - som en av flere "moderne" treningstrender som motiverer til fysisk aktivitet - oppnådd en global popularitet og er blant annet den hurtigst voksende treningsform i Storbritannia.

Pilatesmetoden ble utviklet av Joseph Pilates på første halvdel av 1900-tallet, og brukes i dag over hele verden. I dag er det den mest hurtigvoksende treningsformen i USA og Storbritannia.

Flere kjendiser som Madonna, Jennifer Aniston, Jennifer Lopez med flere har sverget til metoden i flere år.

Fysioterapeuter og andre typer terapeuter benytter seg i dag av Pilates-metoden slik at pasienten kan delta aktivt i sin egen behandling.

Det aller beste med Pilates er at den passer for alle, uavhengig av kjønn, alder og treningsbakgrunn.

HVILKEN EFFEKT HAR PILATES?

Pilates utfordrer og oppfordrer oss til å endre gamle kroppsmønstre, slik at nye hensiktsmessige mønstre kan ta over.

Du vil gi kroppens muskler mulighet til å finne tilbake til sin opprinnelige form og oppgave, hovedsakelig ved å finne tak i, og styrke dyp stabiliserende muskulatur. Du lærer å rasjonalisere muskelbruken ved å bli mer bevisst hvilke områder av kroppen du trenger å bruke i ulike typer aktiviteter, og hvilke områder som kan slappe av.

I tillegg vil du lære deg avspenning, og å gjenkjenne i kroppen når enkelte musklers stressnivå er for høyt. Du vil bli mer bevisst pusten din og hvordan du kan optimalisere den.

Ved å få ”tak” på bekkenbunnsmuskulatur og den tverrgående, stabiliserende magemuskelen vil du kunne minimalisere smerter i lenderygg og bekkenområde. Et godt fundament for et allsidig bevegelsesapparat.

 

Kontakt oss

Nerstranda 9, 4.etg
9008 Tromsø

(+47) 99 25 22 90

Janne

90 99 89 13

Åse

48 22 09 10